Indië-Herdenking 2015 met voorstelling MAX305

De Indië-Herdenking in Weesp vindt dit jaar plaats rond de voorstelling MAX305. Op basis van haar vaders’ oor­logser­varin­gen gedurende de WOII in Ned­er­lands-Indië, in het Hiroshima-2b kamp in Japan, maakte Ernestine Alexandrine De Wilde de Ligny de voorstelling Max (sol­daat num­mer 305). Een ver­haal over erken­ning, keuzevri­jheid, en moed. Met prachtig tra­di­tionele ele­menten van de Indone­sis­che archipel en Indis­che cul­tuur.

Max305 legt dwarsver­ban­den met ver­halen van de na-oorlogse gen­er­atie. De voorstelling heeft een doc­u­men­tair karak­ter met his­torische feiten en algemene aspecten zoals het Indis­che Zwi­j­gen, de afwezigheid van een col­lec­tief bewustz­ijn, het kun­nen omgaan met over­lev­ingskansen. De han­delin­gen vin­den plaats bin­nen het framew­erk van psy­chol­o­gis­che extrem­iteiten. Het laat zien hoe emoties de mind­set en per­cep­tie van realiteit kun­nen beïn­vloe­den en hoe over­lev­ingskracht wordt doorgegeven aan vol­gende gen­er­aties. Hier­mee wordt ook een sig­naal afgegeven naar nu lev­ende per­cep­ties over oor­logs­geweld en de gevol­gen ervan in onze huidige samenleving.

De avond op 15 augustus begint om 20.00 met 1 minuut stilte, waarna de voorstelling zal beginnen. Hierna is ruim gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van Indische lekkernijen.

Toegang gratis!

Voor meer informatie over de voorstelling kunt u terecht op www.max305.nl

Voor meer informatie over de avond kunt u bellen met 0294 415 125.